fbpx
  • Slider Image

DYXY founded in 2016. We are experts in beauty products & one of the earliest to bring formula from Korea, Japan & France into Malaysia. We are now producing products with improved quality & formula and expanding across South east Asia

DYXY Cosmetics

DYXY Cosmetics

Award Winning Products

Read More

Laboratory Tested

Laboratory Tested

Our products are proven safe and tested by SIRIM

Read More

Award Winners

Award Winners

Malaysia Leading Beauty Cosmetics Company Award 2018

Read More

Kenapa Wajib Pakai Clay Mask?

Berbagai skincare yang kamu miliki tentunya bermanfaat untuk mengatasi masalah jenis kulit seperti mencerahkan, melembapkan, menghilangkan noda hitam pada wajah, dan sebagainya. Tapi tahukah kamu meskipun sudah memiliki kulit wajah yang bebas dari masalah kulit, kamu tetap perlu memakai masker? Faktanya, masker tidak hanya membantu mengatasi satu masalah kulit saja, namun juga membantu untuk lebih memfokuskan permasalah kulit seperti…

Kulit Wajah – Rahsia Jojoba Oil

Jojoba Ester Jojoba adalah tanaman yang tumbuh subur di daerah gurun Mexico dan Amerika Syarikat. Benih atau kacang-kacangan dari pohon ini menghasilkan minyak yang disebut jojoba oil. Secara kimia ini adalah ester lilin dan sangat mirip dengan minyak alami yang dihasilkan oleh kulit manusia. Tidak hairan penduduk asli Amerika telah menggunakannya selama berabad-abad untuk mengubati…

Rahsia Kegunaan Lipstik Yang Ramai Tak Tahu

Penampilan merupakan salah satu hal yang terpenting bagi wanita. Salah satunya dengan menggunakan make up yang akan membuat wanita lebih percaya diri. Jenis make up yang paling sering digunakan oleh wanita dan paling utama adalah lipstik. Lipstik seringkali menjadi kosmetik yang harus selalu ada di tas wanita. Hanya dengan sapuan lipstik di bibir, wajah akan menjadi tampak lebih segar.…

Tips Makeup Tak Bercapuk. Cuba Amalkan Tips Ni !

Jangan Biarkan Makeup Korang Bercapuk Dan Berminyak. Amalkan 5 Tips Ni Tau! KINI TRENDY Kredit: Aisya Liyana Sebahagian daripada kita mesti mempunyai jenis kulit berminyak betul tak? Yang tak best bila kulit berminyak ni membuatkan muka senang tumbuh jerawat. Tetapi memiliki kulit yang berminyak tak bermaksud tak boleh makeup kan. Awal-awal pakai makeup, rasa muka macam flawless je. Malangnya lepas dah pakaidua ke…

Petua Nak Cantikkan Kulit Dari Neelofa

Selebriti popular Neelofa telah berkongsi satu petua penjagaan kulit yang diamalkan supaya sentiasa kelihatan cantik dan gebu.Pengacara dan pelakon ini memberi senarai bahan-bahan yang diamalkannya khas buat orang ramai yang sering bertanyakan apa rahsia kulitnya sentiasa kelihatan cantik.Neelofa telah mengamalkan minuman jus kesihatan buatan sendiri.Antara bahan-bahan yang diperlukan adalah separuh batang timun, setengah biji ubi…

Rahsia Rutin Kecantikan Wajah Selembut Sutera

Wanita Thailand terkenal dengan kulit mereka yang bersih tanpa cela serta rambut panjang bersinar selembut sutera. Mesti ramai tertanya-tanya apakah rahsia disebalik kecantikan mereka ini? Sudah tentu gen memainkan peranan penting tapi, apa yang lebih khusus adalah gaya hidup sihat dan rahsia kecantikan tradisional menjadi antara faktor utama wanita Thailand ini cantik-cantik belaka. Ini 5…

0